Europe’s Ultimate Pulling Experience

Het Made’s Powerweekend is het grootste truck- en tractorpulling evenement van Europa. Al sinds 1993 vindt het evenement plaats in Made, Noord Brabant. Het Made’s Powerweekend is een garantie voor spektakel, gezelligheid en top-entertainment voor alle leeftijden. Van de actie op de baan tot de legendarische Pulling Party’s in de grote feesttent. Maar ook op de camping of in de kinderweide is het altijd één groot feest. Ieder jaar in juni is het te beleven aan de Scheerbiesstraat in Made. Kom eens langs en beleef de ultieme pulling experience!

Ga direct naar:

Powerweekend Facts

Truck- en tractorpulling sinds 1993
 • 3 Wedstrijdbanen
 • 3 Dagen durend evenement
 • Meer dan 600 deelnemers
 • Meer dan 60 verschillende klassen
 • Opgericht in 1993
 • Al meerdere malen uitgeroepen tot NTTO organisator van het jaar

Het Made’s Powerweekend is een bijzondere wedstrijd op de truck- en tractorpulling kalender. De 3 banen, vele deelenemers en grootste opzet maken het tot een unieke beleving.

Toekomstige data

Onder voorbehoud van wijzigingen

Je (toekomstige) trip naar het Made’s Powerweekend alvast plannen? 

 • 13, 14, 15 juni 2025
 • 19, 20, 21 juni 2026
 • 18, 19, 20 juni 2027
 • 16, 17, 18 juni 2028
 • 15, 16, 17 juni 2029

De zondag van het Made’s Powerweekend valt van oudsher op vaderdag. Is het vaderdag? Dan is het Powerweekend!

Ambitie & vernieuwing

Iedere jaar een beetje beter

Van een eenvoudige tractorpullingwedstrijd tot het 3-daagse evenementen wat het nu is. Het Made’s Powerweekend is continue in ontwikkeling. Ieder jaar worden er elementen toegevoegd en zaken geperfectioneerd. Alles om de truck- en tractorpulling fan de ultieme beleving te bezorgen.

“De liefde voor truck- en tractorpulling zit ons in het bloed. We organiseren het Made’s Powerweekend dan ook vanuit passie en liefde voor de sport.”

Wat is tractorpulling?

Tractor-pulling is de naam van een van oorsprong Amerikaanse motorische krachtsport. In 1977 deed de sport voor het eerst zijn intrede in Nederland en sindsdien kent ons land vele duizenden aanhangers. Dit is mede het gevolg van het hoge niveau waarop de sport in Nederland bedreven wordt. In Nederland worden jaarlijks zo’n 120 wedstrijden georganiseerd waarbij de wedstrijd in Made de grootste is.

Sleepwagen en Baan

Tractor-pulling wordt beoefend met behulp van een sleepwagen, een soort oplegger die aan de voorkant niet opwielen maat op een slede rust. Op de sleepwagen bevindt zich een ballastbak die gevuld kan worden met gewichten en met een kabel of ketting via een versnellingsbakverbonden is met de wielen van de oplegger. Aan het begin van de trekpoging (ook wel run of pull genoemd) staat de ballastbak achterop de sleepwagen. Als de sleepwagen vooruit getrokken wordt, verplaatst de ballastbak naar voren. Hierdoor komt er steeds meer gewicht op de sleepvoet waardoor het voor de tractor steeds moeilijker wordt om de sleepwagen voort te bewegen.

Snelheid

De ontwikkelde snelheid tijdens een run is van groot belang. De massa van de sleepwagen gaat dan immers meewerken. Een full-pull in minder dan 10 seconden is op een goed geprepareerde baan haalbaar. En dat met een totaal gewicht van 20.000 tot 25.000 kg! Je moet een geoefende atleet zijn om die afstand in dezelfde tijd te lopen. De tractoren kunnen hun wielen dan vaak ook tot boven de 50 km/uur laten spinnen.

Vermogen

Om dergelijke prestaties te leveren moeten de machines beschikken over enorme vermogens. In Nederland leveren sommige tractoren meer dan 7000 pk; in de VS is de 10.000 pk grens een aantal jaren geleden al doorbroken, vergelijk dat eens met een gemiddelde landbouwtrekker van krap 100 pk. Het gaat bij Tractor Pulling dus om ware krachtexplosies. Dat betekend dat het uiterste van de techniek wordt gevergd. Het is met name dan ook dit aspect dat zowel publiek als deelnemers in de ban houdt. Het zijn immers geen kant en klare machines uit de fabriek waar de deelnemers mee op de baan verschijnen, maar zelfgebouwde machines. Machines waar vele arbeidsuren en tienduizenden euro’s aan materiaal zijn ingestoken. Wat te denken van dieselmotoren die meer dan het tienvoudige van hun standaard vermogen leveren, of benzinemotoren, die met blowers en methanolinjectie meer dan 1500 pk leveren. Daarnaast maken tegenwoordig de meesten gebruik van aluminium V8 race-, of V12 vliegtuigmotoren, zelfs turbinemotoren worden toegepast.

Verschillende klassen

Deelnemende tractoren worden gegroepeerd in verschillende klassen waarin ze aan bepaalde eisen moeten voldoen om een eerlijke competitie te verkrijgen:
– Standaard en oldtimers; dit zijn onveranderde fabriekstractoren waarbij oldtimers een minimale leeftijd van 30 jaar moeten hebben.
– Sport en supersport; licht opvoerwerk mag aan de fabriekstractor plaatsvinden, in de supersport mag een niet standaard brandstofpomp gebruikt worden.
– Pro- en Superstock; Het uiterlijk van de fabriekstractor moet behouden blijven, inwendig wordt er maximaal opgevoerd, Pro-stocks monteren slechts 1 turbo.
– Vrije of Modified klasse; elke combinatie van motoren en eindaandrijvingen is mogelijk er zijn enkele limieten.
– TWD of Car pullers; op auto’s of pick-up trucks (Two Wheel Drive) gelijkende voertuigen met vrije motor inbouw.
Elke klasse is onderverdeeld in een aantal subklassen op basis van het gewicht van de machine. In alle klassen geldt dat de machines moeten voldoen aan stringente veiligheids- en milieueisen die zijn opgesteld door de overkoepelende Tractor Pulling organisaties.

Uitgebalanceerd

Tractor-pulling is de sport die motorische kracht koppelt aan snelheid, want de combinatie die het snelst van start gaat en de achterwielen het hardst laat spinnen komt het verst. Mits de machine nauwkeurig is uitgebalanceerd, over de optimale overbrengingsverhouding beschikt en de juiste bandenspanning heeft. Alleen dan kan al het vermogen op de baan worden overgebracht. Elke baan is verschillend, daarom vereist dit erg veel inzicht en ervaring van de deelnemers. Tractor-pulling onderscheidt zich van andere motorsporten door de sensationele hoeveelheid paardenkrachten in combinatie met de snelheid en de glinsterende machines.

Op de camping zijn 2 mogelijke plaatsen beschikbaar: Een campingplaats voor Caravans, Campers, Vouwwagens en Grote tenten (8+ personen) en een tentenveld voor de kleinere tenten.

WELKE TICKETS HEB JE NODIG?

Campingplaats: Een gezamelijke campingplaats ticket voor een plek van 7×5 meter + voor iedere persoon een campingkaart, deze geeft je ook toegang tot het festivalterrein.

Tentenveld: Op het tentenveld heb je alleen een campingkaart nodig, deze kaart bied je ook toegang tot het festivalterrein. Op het tentenveld krijgt niemand een vaste plaats of beschikbaar aantal vierkante meters, iedereen schuift lekker aan!

VOORBEELD 1

Ik kom samen met 3 vrienden en wij slapen in een caravan, welke tickets heb ik nodig?

 • 4x campingkaart
 • 1x campingplaats
 • 1x autokaart

VOORBEELD 2

Ik kom samen met 3 vrienden en wij slapen in een tent, welke tickets heb ik nodig?

 • 4x campingkaart
 • 1x autokaart (optioneel!)

Kom je eventueel met een auto en wil je gebruik maken van de parkeerplaats nabij de camping dan heb je een extra Autokaart nodig, je kunt er ook voor kiezen om je auto gratis op de parkeerplaats te zetten bij de hoofdentree.

LET OP: Campingkaarten en campingplaatsen kunnen ALLEEN via internet in de voorverkoop worden gekocht. Tijdens het weekend is het dus niet meer mogelijk om zonder in het bezit te zijn van de juiste kaarten, toegang tot het campingterrein te krijgen. (VOL = VOL).

Huishoudelijk Reglement

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Stichting Made’s Powerweekend (de organisatie) en bezoekers van haar evenementen. Bij het betreden van de locatie van het Made’s Powerweekend ga je akkoord met de volgende voorwaarden. Om het voor iedereen een leuk weekend te maken, houden we ons aan de volgende regels. Verder rest ons jullie allemaal een onvergetelijk weekend toe te wensen. 

 1. De organisatie kan personen bij wangedrag c.q. het overtreden van deze voorwaarden de toegang weigeren of verwijderen van de locatie van het evenement.
 2. Voor onze evenementen geldt geen minimumleeftijd, tenzij anders vermeld. Bezoekers moeten zich te allen tijde kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Bezoekers onder de 12 jaar worden alleen onder begeleiding van volwassene toegelaten.
 3. Aan personen onder de 18 jaar worden geen alcoholische dranken geschonken.
 4. Het is niet toegestaan om beeld- en/of geluidsopnamen van het Made’s Powerweekend openbaar te maken zonder vooraf schriftelijke toestemming van de NTTO en het Made’s Powerweekend.
 5. Bezoekers kunnen voorafgaand en tijdens het evenement worden gefouilleerd. Degene die zich hieraan niet onderwerpt, kan de toegang worden geweigerd.
 6. Roken is wettelijk NIET toegestaan in gebouwen en tenten. Dit mag alleen in de open lucht of in de daarvoor op locatie aanwezige rookruimte(s). Bezoekers die zich hier niet aan houden zullen door onze medewerkers worden aangesproken en riskeren verwijderd te worden van de locatie van het evenement.
 7. Made’s Powerweekend voert een zerotolerance beleid op het gebied van drugs. Indien er drugs worden aangetroffen bij een bezoeker zullen deze direct worden ingenomen en kan de organisatie besluiten de bezoeker de toegang tot het terrein te weigeren dan wel, als de bezoeker al binnen is, van het terrein te verwijderen. In het geval van het in bezit hebben van grote hoeveelheden drugs en/of vermoedens/constatering van dealen zal de bezoeker worden overgedragen aan de politie.
 8. Het is NIET mogelijk om tussentijds de locatie van het evenement te verlaten. Eenmaal buiten moet een nieuw ticket worden aangeschaft om weer toegang te krijgen tot het evenement. Bezoekers die in het bezit zijn van een combiticket bij een meerdaags evenement kunnen hiermee uiteraard wel op alle dagen van het betreffende evenement binnenkomen.
 9. Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van de organisatie en haar medewerkers
 10. Het betreden van de plaats van het evenement en het bijwonen ervan is geheel voor eigen risico van de bezoeker.
 11. De organisatie is niet aansprakelijk voor enige schade c.q. letsel ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers.
 12. Het is verboden de volgende zaken mee te nemen naar de plaats van het evenement: professionele foto, film- en andere (geluids- en/of beeld-) opnameapparatuur, lachgas, parfum, drugs, glaswerk, vuurwerk, (vuur-)wapens en andere gevaarlijke voorwerpen. Bij het in bezit hebben van wettelijk verboden zaken zoals vuurwerk of wapens zal de bezoeker worden overgedragen aan de politie.
 13. Tijdens het evenement kan er vanuit veiligheidsoverwegingen camerabewaking aanwezig zijn. Indien nodig (in geval van calamiteiten of ongeregeldheden) zullen de beelden beschikbaar worden gesteld aan de politie en/of justitie.
 14. Tijdens het evenement kunnen opnames gemaakt worden door de organisator en haar partners. Alle bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze videobeelden en foto-opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te exploiteren.
 15. Het is verboden tickets voor evenementen van de organisator aan derden door te verkopen, ter verkoop aan te bieden of in het kader van commerciële doeleinden aan te bieden of te verstrekken, zonder voorafgaande toestemming van organisator.
 16. Elke vorm van reclame maken voorafgaand, tijdens en na afloop van het evenement in en om de locatie is zonder toestemming van de organisatie niet toegestaan.
 17. Parkeren op de door de organisatie aangegeven terreinen is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Auto’s die elders worden geparkeerd, kunnen worden weggesleept.
 18. De banen en het Parc-Ferme zijn verboden toegang voor onbevoegden.
 19. Het is niet toegestaan eigen drank mee te nemen naar het wedstrijdterrein. Non-alcoholische dranken mogen wel meegenomen worden op de camping, alleen voor eigen gebruik.
 20. Aangekochte dranken op de camping mogen niet meegenomen worden naar het wedstrijdterrein.
 21. Weder verstrekking van dranken en of food is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de organisatie.
 22. Versterkte muziekinstallaties zijn niet toegestaan. Enkel draagbare bluetooth speakers met een maximaal vermogen van 60watt.
 23. Van 07:00 tot 01:00 uur mag je geluid produceren. Je wordt eenmaal gewaarschuwd door de beveiliging. Hierna volgt inbeslagname van de geluidsbron. Deze kun je op vertoon van je legitimatiebewijs ophalen na het weekend.
 24. Open vuren zijn verboden, uitgezonderd is het gebruik van een barbecue.
 25. Gemotoriseerde voortuigen, met uitzondering van campers met een maximale lengte van 7 meter, zijn niet toegestaan op het campingterrein.
 26. Draagbare aggregaten tot maximaal 7,5 kVA zijn toegestaan op de camping. Wel dient de afstand tussen de aggregaat, de tent van je buren en jouw tent minimaal 3 meter te zijn.
 27. Tenten, caravans, vouwwagens en campers zijn toegestaan. Iedere afwijkende overnachtingsplek is niet toegestaan.
 28. In situaties waarin deze voorwaarden niet voorzien, beslist de organisatie.

Laatst gewijzigd: 23 mei 2023